Jahanje u prirodi

Jahanje u prirodi

Naš tim pomoći će početnicima da savladaju osnove i pripreme se za uživanje koje donosi jahanje kroz prirodu, a onim naprednim, pomaći će granice i dati dozu adrenalina i avanture.

Pegasos centar je mjesto gdje snovi žive svoj život, a ljubav prema slobodi i prirodi, briše pravila i donosi zakone. Izolovani od svijeta i zagađenja, na brdu okruženom fantastičnim pogledom na Šeher sa jedne i zelenom šumom sa druge strane, smješteni su naši konji. Sretni i veseli ljudima svih dobnih skupina otkrivaju jedan posebni svijet.

Jahanje opušta i pomaže u borbi protiv stresa te pozitivno utiče na sveukupnu dobrobit organizma. U današnje vrijeme, zahvaljujući brzom načinu života gotovo je nemoguće izbjeći stres. Stres ne možemo iskorijeniti, no svojim ga načinom života i postupcima možemo ublažiti. Stručnjaci daju vrlo jednostavan savjet – pronaći ono što nas opušta i uveseljava. Unlimited vam nudi baš to! Relaksaciju jahanjem, druženje i boravak u prirodi.

Osim velikog pozitivnog psihičkog učinka jahanja, tu su i fizičke dobrobiti – jahanje jača mišiće cijelog tijela, povoljno utiče na kičmu, zglobove i vezivno tkivo, na koordinaciju te opštu tjelesnu pokretljivost, potiče rad srca, krvnog sistema i pluća, poboljšava probavu i potrošnju kalorija pa je odlično i u borbi protiv viška kilograma. Kako se jahanjem možemo početi baviti u bilo kojoj životnoj dobi, cijela porodica može zajednički i kvalitetno provoditi slobodno vrijeme.

Otkrijte čari terenskog jahanja, šumskim stazama gdje su priroda i konj jedno i gdje brige pucaju pod topotom kopita.