Proljetni kamp

Proljetni kamp

Ko smo mi?

Do sada ste vjerojatno čuli za nas! Mi smo dobro uhodani tim koji već godinama organizuje ekskluzivne dječje kampove. Od kada smo počeli sa radom 2005. godine, naš cilj je uvijek bio isti – osigurati najsigurnije i najuzbudljivije iskustvo za djecu i mlade.

Zašto Unlimited kamp?

Zato što naši kampovi mijenjaju živote i ostavljaju dugogodišnji trag. Dizajnirani su kako bi djeci pružili fantastičan provod, a njihovim roditeljima bezbrižnost, znajući da su njihova djeca u sigurnim i dobrim rukama. Na našim kampovima se rađaju neraskidiva prijateljstva i otkrivaju skrivene ljubavi i talenti prema sportu, prirodi, životinjama… Naši kamperi nam se uvijek i iznova vraćaju, sa nama rastu i čine ovo kampovanje drugačijim.

Kada se održava?

Tokom proljetnog raspusta u internacionalnim školama, od 10. do 14. aprila.

Aktivnosti i cijene

 • Jahanje – časovi jahanja prilagođeni početnicima, naprednim i iskusnim jahačima, dnevna briga o konju,  hranjenje svako jutro i veče.
 • Voki toki i signali – kako koristiti motorole, Morseova abeceda, signalizacija u planini
 • Kako čitati karte i koristiti kompas
 • Čvorovi koji život znače
 • Orienteering – Pronađi put do doma
 • Kako napraviti sklonište u šumi
 • Prva pomoć i vježba spašavanja
 • Samoobrana – aikido i karate elementi u funkciji samoobrane
 • Radionice – Upoznaj planinu da bi bio siguran, ekologija i očuvanje prirode, kreativne i umjetničke radionice…
  • Večernja zabava – disko noć, kino, maskenbal…

450 KM
Sporsko-jahački program, 5 dana all inclusive

550 KM
Jahački program, 5 dana all inclusive

Smještaj

Naš Konjički dom „Pegasos“ nalazi se u Ahatovićima, u prirodom i mirnom okruženju, a opet samo 20 minuta udaljen od centra Sarajeva.

Na spratu se nalaze tri zajedničke sobe sa ukupno 20 kreveta, a u prizemlju je kuhinja, sala za ručavanje, druženje i održavanje radionica i zabava, dva zajednička toaleta i zajedničko kupatilo sa tušem. Uređen je u toplom, planinsko-konjičkom stilu. Smještaj je na bazi punog pansiona (tri obroka i užina), a kamperi u Domu, ako žele, dodatno mogu kupiti sokove i tople napitke. Dječaci i djevojčice su odvojeni u različite sobe i u slobodno vrijeme su im na raspolaganju društvene igre.

Svjesni važnosti kvalitetnog smještaja i ishrane, koristimo svježe proizvode i sva hrana se svježe priprema svaki dan. U mogućnosti smo prilagoditi ishranu svim prehrambenim i vjerskim potrebama.

 Kako se prijaviti?

Kontaktirajte koordinatora kampa putem telefona ili e-maila najkasnije 7 dana do početka smjene.
tanja.pegasos@gmail.com
+387 63 03 55 65